Henkilöstö ja toiminta

Kysy lisää ›

Äänekoskella sijaitsevan lastensuojeluyksikkömme ihmiset ja arki

Henkilökuntamme vastaa nuorten kokonaisvaltaisesta hoidosta ja kasvatuksesta yhdessä monialaisen verkoston kanssa

Vaahteramäen Nuorisokodissa jokaisen lapsen sijoitus- ja kuntoutusprosessi suunnitellaan vastaamaan yksilöllisiä tuen tarpeita. Työryhmässä toimii asiantuntevia ammattilaisia, joiden joukossa on sairaanhoitajia, sosionomeja, sekä lähihoitaja. Henkilökunnalla on pitkäkokemus lastensuojelun, perhetyön, kuntoutuksen ja hoitötyön osa-alueilta.

Ohjaajilla on lisäkoulutusta Nepsy-valmennuksesta, lastensuojelun erityisyksikkö koulutuksesta, päihdekoulutuksesta, mielenterveys- ja päihdetyön koulutuksesta, tunnetaitokoulutuksesta, psykiatrista osaamista vahvistavasta koulutuksesta, sekä traumakoulutuksesta. Lääkehoidosta ja sen suunnitelmallisesta toteutuksesta vastaa erikseen nimetty sairaanhoitaja.

Jokaiselle nuorelle laaditaan juuri hänelle sopiva hoito- ja kasvatussuunitelma yhdessä lapsen, perheen, sekä työryhmän kanssa. Ammattilaisten tuen jatkuvuuden turvaamiseksi järjestämme tarpeiden mukaan myös jälki huollon.

 

Ota yhteyttä ›

Tärkeitä arvojamme

  • Lapsen ja nuoren osallisuus
  • Yksilöllinen ja kunnioittava kohtaaminen
  • Avoin ja läpinäkyvä työn tekeminen
  • Yhteisöllisyys
  • Moninäkökulmainen asioihin suhtautuminen

Strukturoidussa arjessamme korostuu valmentava ja intensiivinen omaohjaajatyöskentely sekä nuorilähtöinen toiminnallisuus. Arki on ennakoitua, vakuuttavaa ja strukturoitua. Myös toiminnallisuus on tärkeää, ja tarjoammekin paljon mahdollisuuksia sekä tiloja tekemiseen ja harrastamiseen.

Meille tärkeää on myös vaikuttavan perhetyön tekeminen ja lähisuhteiden huomioiminen osana prosessia.

Kysy paikkaa ›

Henkilöstömme

Tuija Kauppinen

Yksikön johtaja, sosiaalityöntekijä
tuija.kauppinen@vaahteramaennuorisokoti.fi
050 548 8615

 

Hanna Tyyskä

Vastaava ohjaaja, Sosionomi
hanna.tyyska@vaahteramaennuorisokoti.fi

Moi! Olen Hanna ja toimin “Vaahtiksen” vastaavana ohjaajana. Minulle tärkeää on henkilökunnan ja nuorten jaksaminenm yhdessä uuden oivaltaminen, sekä turvallinen, leikkisä ja kunnioittava ilmapiiri. Lukeminen, kokkaaminen, eläimet sekä perhe ja ystävät tuovat minulle iloa!

Paavo

Ohjaaja, Lähihoitaja 

Moi! Olen Paavo, koulutukseltani lähihoitaja ja toimin nuorisokodissa pääsääntöisesti yövalvojana. Harrastuksiini kuuluvat mm. jääkiekko ja kuntosali.

Viivi

Ohjaaja, Sosionomi

Moi! Olen Viivi ja toimin ohjaajana “Vaahtiksessa”. Tykkään tehdä yhdessä toisten kanssa asioita ja koen tärkeäksi avoimen ja rennon ja luotettavan kohtaamisen sekä ilmapiirin.. Tykkään neulomisesta, erilaisten pelien pelaamisesta sekä koiran kanssa treenaamisesta.

Iina

Ohjaaja, Lääkehoidosta vastaava sairaanhoitaja

Hei vaan hei! Olen Iina, yksi “Vaahtiksen” ohjaajista. Pidän tärkeänä sitä, että jokainen tulee kohdattua yksilöllisesti, juuri sellaisenaan kuin on ja että toimitaan ratkaisukeskeisesti ja yhteistyössä. Tykkään retkeillä ja ihmetellä luonnon ilmiöitä, tykkään myös lukea paljon ja leipoa mitä erilaisempia herkkuja.

iina.ronkainen@vaahtemaennuorisokoti.fi

Mika

Ohjaaja, Sosionomi

Moi. Olen Mika, sosionomi ja ohjaaja Vaahteramäessä. Haluan omalta osaltani olla tukemassa elämässä ja sen haasteissa sekä pohtia yhdessä, kuinka niistä selvitään. Pidän toiminnallisuudesta, sydäntäni lähellä on luonto, liikkuminen ja musiikki.

Laura

Ohjaaja, Sosionomi

 

Tiia

Ohjaaja, Sairaanhoitaja

 

Minna

Ohjaaja, Lähihoitaja

 

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita